Gala 30-lecia Winkhaus Polska

Wiele emocji i wrażeń towarzyszyło uczestnikom obchodów Jubileuszu 30-lecia Winkhaus Polska. Wszystkie one oraz pozostałe składowe uformowały niepowtarzalne zjawisko. Nawet pogoda dopisała.
21 kwietnia 2023 roku odbyły się dwa splecione ze sobą rocznicowe eventy.

Pierwszy, przed południem, odbył się w nowej wiacie magazynowej centrum logistycznego Winkhaus Polska pod hasłem „Pełna moc w czasach zmian!”. Tym zawołaniem firma pokazała gotowość do nowych wyzwań w dość nieprzewidywalnych obecnie czasach. Goście z zainteresowaniem obejrzeli magazyny wysokiego składowania oraz hale produkcyjne. Gotowość potwierdził swoim wystąpieniem Tilmann Winkhaus, Parter Zarządzający Grupą Winkhaus. Zwieńczeniem tej części obchodów był wykład Jacka Walkiewicza, znanego mówcy motywacyjnego, o wewnętrznej mocy i o sposobach jej wyzwolenia.

Druga część obchodów miała miejsce w Q Hotel Plus Bielany Wrocławskie. Wieczorną galę wypełniły gratulacje, podziękowania i wspomnienia. Premierę miał także film jubileuszowy – swoista podróż przez 30 lat wspólnej drogi biznesowej. Dziękowano klientom za zaufanie i wierność w czasach zmian i transformacji. Wspominano, że na tej niejednokrotnie wyboistej drodze najważniejsze były wspólne przystanki, które dziś jawią się kierunkowskazami rozwoju. Owacjami na stojąco podziękowano także Kazimierzowi Jaworskiemu, założycielowi i pierwszemu dyrektorowi polskiego oddziału Winkhausa.
Janusz Rodzki, Prezes Winkhaus Polska, dziękując wszystkim klientom i pracownikom za 30 lat współpracy, zakończył wystąpienie znamiennym – „bez Was to wszystko nie miałoby sensu!”