Okno dla Ukrainy

Od początku wojny rosyjsko-ukraińskiej Winkhaus Polska pomaga uchodźcom, naszym ukraińskim pracownikom w Polsce, ich rodzinom, pracownikom oddziału, którzy tam zostali i codziennie stawiają czoła zagrożeniom. Zrobiliśmy już naprawdę dużo, a oto kolejna akcja.
Zachęceni przez firmę Oknoplus przystępujemy do akcji pomocowej OKNO DLA UKRAINY. Inicjatorem jest Fundacja BRDA https://www.facebook.com/FundacjaBRDA.

Na czym polega?
W ramach projektu OKNO DLA UKRAINY fundacja zamierza gromadzić, mierzyć, katalogować, pakować i wysyłać jak największą ilość okien i narzędzi budowlanych do wybranych gmin w Ukrainie. Fundacja współpracuje z ukraińskimi partnerami, architektami, mediami, którzy koordynują akcję na miejscu.
Celem jest wsparcie w odbudowywaniu i naprawianiu domów i budynków lokalnych instytucji. Na pierwszy ogień idą — okna!
Fundację ucieszy każde okno od producenta. W magazynach, na wystawkach naszych Klientów niejednokrotnie stoją okna, z którymi nie wiadomo, co zrobić, bo zostały zdemontowane z wystaw targowych, ekspozycji, są końcówkami serii lub może są nieznacznie uszkodzone w transporcie i nie zostały odebrane lub z jakichś innych powodów są i można je przekazać ZA DARMO Fundacji BRDA. Ta wyśle je na Ukrainę w konkretne miejsca, do konkretnych obiektów.
Można też zadeklarować wyprodukowanie nowych okien pod konkretne zlecenie z Ukrainy.

Jaka jest rola Winkhaus Polska?
Wspierająca! Naszym klientom, chcącym wyprodukować nowe okna do konkretnych obiektów, przekażemy okucia.

Co zyskają Klienci, co zyskamy my?
Niewymierne i niemierzalne korzyści, które biorą swój początek w sercu i o których każdy wie!

Zachęcamy wszystkich do wzięcia udziału w akcji!
www.pomagam.pl/projektokno